Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Opinie: Majorarea contribuției la fondul de asigurare medicală va consolida businessul tenebru

11 oct. 2013,, 15:01   Societate
3445 0
Foto: noi.md
Contribuția angajaților și a angajatorului la fondul de asigurare medicală ar putea crește de la anul. O prevedere în acest sens este conținută de proiectul bugetului de stat și a fost făcută de Casa Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). În opinia reprezentanților Confederaţiei Naţionale a Patronatului din R.Moldova (CNPM), acest lucru va afecta mai multe domenii, or, majorarea în cauză nu este una argumentată.

Solicitat de NOI.md, Alexandru Slusari, vicepreședintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova, a menționat că CNPM nu este de acord cu această creștere a contribuției. “Va fi o majorare ruptă de realitate. Vor avea de suferit angajații din toate domeniile, mediul de afaceri legal – la fel. Și asta pentru că se va mări cu un procent povara businessului legal. Reiese că în loc să combatem afacerile ilicite, noi sporim businessul tenebru”, a punctat Slusari.

Totodată, vicedirectorul CNAM, Iurie Osoianu, a spus pentru NOI.md că majorarea este una necesară. “Acest proiect este discutat cu partenerii și cu sindicatele. Nu trebuie să uităm că pentru a asigura o asistență medicală calitativă, sînt necesare investiții”, menționat Osoianu.

Menționăm că în prezent, angajații și angajatorii achită în Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală cîte 3,5%, iar de la anul se propune majorarea acestei contribuții pînă la 4 la sută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?