X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Dodon susține că creșterea cursului valutar a fost regizată de ”persoane sus-puse”

9 oct. 2013,, 12:12   Politică
4782 10
Foto: noi.md
Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că creșterea cursului la valuta străină a fost o înscenare a unor persoane sus-puse, cu scopul de a cîștiga milioane. Declarația a fost făcută acum cîteva minute în cadrul unei conferințe de presă pe marginea situaţiei privind cursul valutar, transmite NOI.md.

Liderul PSRM consideră că în această schemă este implicată și Banca Națională a Moldovei. Mai mult, el susține că un grup de specialiști au cercetat cauza creșterii bruște a cursului la valuta străină și au ajuns la concluzia că persoane cu posturi înalte au fost implicate în această schemă.

Astfel, s-a constatat că în luna mai-iunie portofoliul de credite la trei bănci a fost majorat cu 40 %, ceea ce constituie 5,8 miliarde de lei. Potrivit lui Dodon, în comparație cu anii precedenți, niciodată nu a fost o creștere atît de bruscă a portofoliului de credite în lunile mai și iunie.

“Azi venim cu date care indică că aceste jocuri au avut loc sub conducerea unor persoane sus-puse din actuala guvernare. Acum va începe vînzarea valutei, astfel încasîndu-se o sumă frumușică. Personal am insistat să vină guvernatorul să ne spună ce se întîmplă, fiindcă este imposibil ca Banca Naționala să nu observe aceste lucruri”, a spus Dodon.

Întrebat care sînt persoanele sus-puse la care se referă, Dodon a răspuns că acestea fac parte din cele două partide de guvernămînt, făcînd aluzie la PLDM și PDM.

Liderul PSRM este convins că organizatorii acestei scheme s-au gîndit doar la profitul pe care îl vor obține și nicidecum la faptul că diferența cursului valutar va duce la majorarea prețurilor.

Menționăm că recent, atît moneda unică europeană, cît și dolarul american au înregistrat un curs record.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?