Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4016

CMC în derută

8 oct. 2013,, 15:58   Societate
2906 0
Foto: publika.md
În ultima perioadă activitatea Consiliului municipal Chișinău a fost perturbată din lipsă de cvorum. Unii consilieri, solicitați de NOI.md, au afirmat că disensiunile apărute ascund interese politice și personale.

Consilierul independent Teo Cîrnaț a menționat că situația s-a înrăutățit în urma ședinței din 5 septembrie curent. ”Liberalii au votat anumite decizii împreună cu comuniștii și au apărut disensiuni. Unii consilieri nu prea sînt mulțumiți de alți colegi care își promovează interesele personale în CMC. Sper că joi totuși va avea loc ședința, fiindcă trebuie rectificat bugetul pentru 2013. Cel mai probabil, cvorumul va fi format împreună cu fracțiunea comuniștilor”, a specificat Cîrnaț.

Consilierul liberal Oleg Cernei susține că ”votul liberalilor și comuniștilor pe anumite proiecte creează o imagine negativă și PCRM, dar și PL. „Jocul ăsta de-a votul – azi cu unii și mîine cu alții – este periculos. Mai grav este că nu se vede disponibilitatea unora dintre ei de a crea o majoritate în consiliu. Merg după principiul ”dacă votăm, e bine și dacă nu votăm, tot e bine”. La următoarea ședință va fi iar un vot conjunctural bazat pe înțelegeri și interese”.

Consilierul comunist Igor Lupulciuc consideră că, de fapt, problema ține de relația dintre fracțiunile PL și PLDM. ”Fracțiunile nu se pot înțelege între ele. Degrabă mandatul se sfîrșește, dar ele tot nu pot împărți ceva. Noi sîntem prezenți permanent la ședințe. Problema nu este în fracțiunea noastră. Sper că joi vom avea o ședință productivă, normală. Da, avem poziții diferite, dar trebuie să lucrăm. Nu e bine să căutăm diferite pretexte. Tot ce s-a spus data trecută sînt lucruri inventate. S-a văzut cine a fost în sală și cine nu. Sincer, n-am înțeles motivul absenței de la ședință”, a precizat Lupulciuc.

Consilierul democrat Valentin Guznac regretă situația existentă în cadrul CMC și cheamă colegii să se pună pe lucru. ”Urmare a acestor neînțelegeri are de suferit întregul oraș, deoarece nu se lucrează constructiv. Acumulările la buget sînt foarte proaste. Avem o agendă foarte încărcată. Eu tare sper că liberalii și comuniștii își vor da seama care este misiunea lor și responsabilitatea care și-au asumat-o în campania electorală în fața chișinăuienilor. Sîntem în prag de examinare a cifrelor bugetare pentru anul 2014. Trebuie să suflecăm mînecile și să începem a lucra”, a menționat Guznac.

O nouă ședință a Consiliului municipal Chișinău este programată pentru joi, 10 octombrie. Ultima ședință a fost amînată din lipsă de cvorum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?