X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Promo-Lex consideră ilegală colaborarea dintre organele de drept din Moldova şi Transnistria

19 sep. 2013,, 15:40   Societate
2809 0
Foto: newsmoldova.ru
Moldova pune în pericol securitatea ţării şi a cetăţenilor ei atunci cînd transmite datele cu caracter personal organelor de drept din Transnistria. De această părere este reprezentantul organizaţiei neguvernamentale Promo-Lex, Pavel Postică.

Potrivit Agenţiei "Infotag", joi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a opinat că "acordul de colaborare semnat în 2001 între organele de drept ale Moldovei şi cele din Transnistria este ilegal".

"În 2002, Curtea Constituţională a stabilit că colaborarea organelor de drept de pe cele două maluri ale Nistrului este ilegală, iar deciziile instanţelor de judecată din regiune sînt nevalabile în Moldova", a remarcat Postică.

Potrivit lui, "partea moldovenească transmite celei transnistrene datele personale ale cetăţenilor care s-au plîns cîndva, undeva împotriva Transnistriei, în rezultat – apar probleme".

Postică a reamintit despre arestarea jurnalistului Ernest Vardanean şi a lui Ilie Cazacu, de asemenea, a unor poliţişti.

"Apoi oamenii stau la puşcărie, iar peste o perioadă, liderul transnistrean semnează decizii cu privire la amnistierea lor, creîndu-se astfel condiţii ca cei care au fost judecaţi ilegal să nu mai poată locui acolo", consideră el.

"Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi-a anunţat disponibilitatea de a colabora cu organele de drept din Transnistria, aşteaptă doar să se ia o decizie politică în acest sens. Iar dacă politicienii vor accepta acest lucru, instanţele de judecată din Moldova vor recunoaşte deciziile instanţelor din stînga Nistrului. În acest fel, va fi pusă în pericol securitatea cetăţenilor", a spus reprezentantul Promo-Lex.

El a îndemnat deputaţii şi organele de drept din Moldova "să nu accepte această colaborare şi să nu transmită datele cu caracter personal ale cetăţenilor părţii transnistrene".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?