Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Controale pentru mai mulți producători de medicamente autohtoni

19 sep. 2013,, 11:17   Societate
2889 0
Foto: noi.md
Zilele acestea, inspectorii Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) în frunte cu directorul instituției, Alexandru Coman, efectuează o serie de controale la mai mulți producători autohtoni de medicamente. Acestea sînt făcute cu scopul de a-i ajuta pe ultimii să se conformeze la standardele Regulilor de bună practică de fabricație a medicamentelor (GMP), notează NOI.md.

Directorul AMDM a încurajat eforturile celor care cred că implementarea normelor GMP este importantă și necesară pentru domeniul farmaceutic din R. Moldova. „Producătorii moldoveni au șansa de a obține certificatul GMP, doar dacă își vor dori acest lucru, iar acțiunile lor vor avea finalitate”, a spus Coman.

În urma controalelor, care vor dura pînă la unu octombrie, AMDM va întocmi și un raport. Pînă în prezent, printre neregulile depistate la majoritatea producătorilor autohtoni de medicamente verificați se numără: spațiile de fabricație neconforme, documentația cu lacune, personal calificat insuficient.

Menționăm că, potrivit ordinului Ministerului Sănătății nr. 309 din 26 martie 2013, cu privire la aprobarea Regulilor de bună practică de fabricație a medicamentelor de uz uman, 12 octombrie 2013 este data-limită de implementare a normelor GMP în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?