Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Valeriu Lazăr pleacă la Moscova pe 20 septembrie (VIDEO)

18 sep. 2013,, 16:54   Politică
3706 1
Foto: noi.md
Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat astăzi, după ședința guvernului, că va merge pe 20 septembrie în Federația Rusă. La Moscova, oficialul moldovean va participa la ședința Consiliului economic al CSI, notează NOI.md.

Lazăr a menționat că la ședința în cauză va fi prezentată pentru prima dată informația privind politica comercială a Republicii Moldova.

De asemenea, Valeriu Lazăr a mai spus că va avea mai multe întrevederi cu oficiali ruși. „Am confirmate deja întîlniri cu vicepremierul Dmitri Rogozin, cu ministrul economiei, Alexei Uliukaev, cu vicepreședinții Gazprom, Golubev și Medvedev. Cu ministrul rus al economiei voi discuta despre comerțul nostru bilateral, care nu se reduce doar la vin și fructe. Cu reprezentanții Gazprom – despre reformarea sectorului energetic”, a mai precizat Lazăr.

În ceea ce privește embargoul asupra importului de vinuri din Moldova, impus la 11 septembrie de Rusia, Valeriu Lazăr a declarat că în timpul acestei vizite la Moscova se va documenta personal. „Eu merg să mă conving personal de anumite lucruri. Pentru că au fost informații și atitudini contradictorii. Vreau să aud din prima sursă despre ceea ce se întîmplă. Să înțeleg personal unde se termină problemele tehnice și unde încep problemele politice în acest caz”, a mai spus Lazăr.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?