Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fracţiunea PCRM cere demisia guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate

12 sep. 2013,, 02:52   Politică
4904 6
Foto: votarea.com
Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor (PCRM) cere "demisia imediată a Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate".

În declaraţia PCRM, citată de Agenţia "INFOTAG", solicitarea este motivată prin faptul că autorităţile "renunţă la integritatea teritorială, menţinînd benevol graniţa pe Nistru, "semnează orbeşte" acorduri cu Romînia despre intervenţia de facto în Moldova, adoptă liste secrete ce includ noi şi noi obiecte pasibile privatizării şi fură deschis proprietatea statului".

"Furtul cinic a două obiecte strategice ale economiei moldoveneşti - Banca de Economii şi Aeroportul Internaţional Chişinău - este încă o manifestare a ticăloşiei puterii care-şi permite totul", consideră comuniştii.

În opinia lor, primele 100 de zile de activitate a Guvernului au confirmat "cele mai straşnice pronosticuri".

"Guvernul a fost ales doar pentru că unii oligarhi se tem de alegeri parlamentare anticipate. Un Guvern fără program, fără valori şi ruşine, fără responsabilitate nici nu putea să obţină ceva - şi nici nu a obţinut nimic. Tot ce a făcut Leancă şi miniştrii săi a reamintit despre pregătirea isterică a autorităţilor de evacuare şi capitulare politică a suveranităţii moldoveneşti", se spune în declaraţie.

Autorii acesteia menţionează că "autorităţile, în persoana premierului, Guvernului, majorităţii parlamentare, organelor de drept, se pregătesc de un nou act de acaparare a bunurilor poporului".

"Urmează - "Moldtelecom", întreprinderile complexului energetic, comorile naţionale - Cricova şi Mileştiii Mici, zeci şi sute de întreprinderi şi obiecte sociale - de la şcoli şi grădiniţe de copii pînă la spitale şi policlinici. Guvernul scoate totul la vînzare! Actuala putere este convinsă că va rămîne nepedepsită, dar şi că poporul este gata să rabde şi în continuare aceste fărădelegi, hoţii şi umilinţe", consideră comuniştii.

Semnatarii declaraţiei se arată convinşi că "doar demisia urgentă a acestui regim antipopular este capabilă să oprească aceste jafuri economice".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?