X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Ministerul Sănătății a permis restaurantului ”Golden Nica” să activeze, în pofida intoxicațiilor înregistrate – declarație

10 sep. 2013,, 15:30   Societate
4464 1
Foto: tribuna.md
Restaurantul ”Golden Nica” din capitală, care în ultimele săptămîni a pus în pericol viața a zeci de persoane, una dintre care chiar a decedat, a avut permisiunea Ministerului Sănătății privind continuarea activității în urma primului val de intoxicări. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă de către șeful Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, transmite NOI.md.

Mihai Moldovanu a menționat că administrația restaurantului a solicitat permisiunea Ministerului Sănătăţii, întrucît avea deja încheiate contracte cu clienții pentru a doua săptămînă. „Da, din cîte cunosc, au avut această permisiune cu titlul de excepţie. Dar vedeţi că, dacă s-a făcut această excepţie, trebuiau măcar acei de la sănătate publică să se convingă că a fost înlăturat factorul acestor intoxicaţii. Aici e toată problema. Primăria a sistat activitatea, a retras autorizaţia, însă ei au lucrat în continuare”, a precizat Moldovanu.

Totodată, șeful Direcției sănătate a subliniat că permisiunea trebuie să fie acordată de Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău. „Ei s-au adresat la Ministerul Sănătăţii, însă Centrul de Sănătate Publică este autoritatea care permite deschiderea unui local și eliberează autorizaţie sanitară de funcţionare. Eu intuiesc că aici a fost o înţelegere că mai mult n-o să se întîmple – dacă aveţi contract, deja lucraţi și de data asta, iar mai apoi ne vom clarifica”, a specificat Moldovanu.

În ultima săptămînă, de pe urma intoxicărilor alimentare de la restaurantul ”Golden Nica” au avut de suferit 27 de persoane, una dintre care a decedat. Centrul de Sănătate Publică anunța că intoxicările ar fi fost provocate, cel puțin în primul val, de către bacteria ”Salmonella enteritidis”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?