Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Elevii şi părinţii din Parcani au reușit să păstreze şcoala din sat

6 sep. 2013,, 10:19   Societate
3415 1
Foto : noi.md
Părinţii şi elevii din satul Parcani, raionul Călăraşi, care au blocat azi dimineaţă traseul Orhei - Călăraşi au ajuns la un compromis cu autorităţile locale.

Potrivit Agenţiei "Infotag", zeci de părinţi şi elevi au protestat împotriva închiderii şcolii din localitate şi transferului elevilor în instituţia de învăţămînt din satul vecin. Ei au cerut ca decizia autorităţilor să fie modificată.

Protestatarii au spus că "traseul blocat de ei este foarte aglomerat, iar anul trecut copiii aşteptau în drum ca să ia autobuzul spre şcoală. În afară de aceasta, în şcoala din satul vecin nu este apă, iar podeaua este deteriorată. Totodată, părinţii sînt nemulţumiţi de faptul că în acelaşi autobuz care duce copii la şcoală mai călătoresc şi elevii din satul Frumoasa, care îi numesc "ţigani" pe elevii din Parcani".

După un timp, în faţa protestatarilor a venit primarul de Parcani şi a promis că "pînă în luna noiembrie va fi construită o staţie de autobuz, atunci copiii nu vor mai fi nevoiţi să stea în drum şi se va reduce riscul de accidentare".

Părinţii cu odraslele lor au plecat, dar au avertizat că "protestele în Parcani vor fi continuate, dacă nu vor fi respectate promisiunile".

În anul 2012, în cadrul optimizării, au fost închise 57 de şcoli, iar 61 de instituţii au fost reorganizate. În luna mai 2012, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 1,4 mii de instituţii preuniversitare, iar în luna octombrie a aceluiaşi an, au rămas numai 1,3 mii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?