X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Analist politic: Există șanse să apară un nou război comercial între Moldova și Rusia (VIDEO)

3 sep. 2013,, 17:30   Politică
7184 8
Foto: noi.md
Relațiile comerciale dintre Republica Moldova și Federația Rusă ar putea să se înrăutățească rău în perioada următoare. Opinia aparține analistului politic, Anatol Țăranu și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, în contextul declarațiilor vicepremierului rus, Dmitri Rogozin la Chișinău, transmite NOI.md.

Anatol Țăranu a calificat declarațiile lui Rogozin drept șantaj politic. ”Politicul rus simte că-i fuge terenul de sub picioare. Federația Rusă se găsește într-o stare de agonie. Kremlinul este în disperare. Pierde pozițiile sale în spațiul postsovietic. Această disperare transpune la suprafață prin acțiunile date de șantaj”, a precizat Țăranu.

Analistul politic subliniază că amenințările făcute de către Rogozin sînt reale și Republica Moldova ar trebui să se gîndească cum să răspundă adecvat la ele. ”În timpul apropiat este foarte probabil ca Republica Moldova să se confrunte cu un nou război comercial cu Federația Rusă. În acest sens, măsurile din partea Republicii Moldova trebuie să fie gîndite din timp”, a menționat Tăranu.

Dmitri Rogozin s-a aflat ieri și astăzi, 2-3 septembrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a făcut mai multe declarații precum că Republica Moldova are șanse să piardă Transnistria și că există riscul să fie sistată livrarea gazelor naturale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?