Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Rogozin: În parcursul său european Moldova nu trebuie să-și lase vagoanele, căci ar putea să le piardă

2 sep. 2013,, 20:15   Politică
4566 3
Foto: rian.ru
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, se arată indignat de faptul că R. Moldova își continuă calea europeană, în condițiile în care majoritatea migranților moldoveni se află în Federația Rusă. Declarația a fost făcută acum o oră, în cadrul unui briefing susținut la Chișinău, urmare a întrevederilor cu premierul R. Moldova, Iurie Leancă, și ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, transmite NOI.md.

Dmitri Rogozin a menționat că R. Moldova nu trebuie să uite de Transnistria în procesul său de integrare europeană. ”În parcursul său european, Moldova nu trebuie să-și lase vagoanele ca să nu le piardă. Noi considerăm că în relația sa cu Transnistria, Moldova nu trebuie să se limiteze doar la informarea colegilor despre ceea ce urmează să aibă loc în noiembrie la Vilnius și încotro se îndreaptă de fapt. Aici avem un paradox. Deși majoritatea migranților moldoveni se află în Federația Rusă, decizia se va lua în altă direcție. Foarte important este să nu fie uitată Transnistria, în pofida oricăror decizii”, a precizat Rogozin.

În cadrul vizitei oficiale în R. Moldova, vicepremierul rus urmează să viziteze mîine și Tiraspolul, unde va avea o întrevedere cu liderul separatist, Evgheni Șevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?