Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Preşedintele belarus a criticat Uniunea Vamală, declarînd că "Rusia a minţit Belarusul"

14 aug. 2013,, 16:53   Societate
8264 8
Foto: eurasianews.md
Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a criticat Uniunea Vamală şi a declarat că "Rusia a minţit Belarusul". Potrivit Agenţiei "Infotag", el a făcut această declarație marţi, la Minsk, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şi jurnalişti din Rusia.

Liderul belarus a exemplificat prin faptul că Uniunea Vamală nu este funcţională, iar Rusia nu-şi onorează promisiunile făcute la lansarea acestui proiect şi că "există ordin de a nu permite accesul Belarusului pe piaţa Rusiei".

"Este un proces foarte complicat. Se pare că cineva trebuia să iniţieze acest lucru pentru a demonstra: "Uitaţi-vă cum lucrez în această direcţie!". Aşa se întîmpla de multe ori în relaţiile noastre cu Federaţia Rusă. Desigur, în cazul în care Uniunea Vamală va fi construită conform principiilor clasice, acceptate în întreaga lume, pentru Belarus este destul de bine: o piaţă cu 170 de milioane de consumatori, niciun fel de bariere în comerţ. Nu ne temem că vom fi înăbuşiţi de Rusia – un monstru imens, nu ne temem că Rusia va veni pe piaţa noastră. Însă nici Rusia nu trebuie să îngrădească accesul nostru în Kazahstan şi nici pe piaţa rusă", a subliniat Lukaşenko.

El a remarcat că, deocamdată, Rusia blochează accesul mărfurilor belaruse pe piaţa rusă.

"Vă aduceţi aminte de "războiul zahărului", "războiul laptelui" şi aşa mai departe. Cel mai important ideolog şi reprezentant comercial în Rusia este Onişcenko. El este specialist principal şi în ceea ce priveşte vinurile moldoveneşti, apa minerală din Georgia, carnea, laptele şi zahărul nostru. Ştiţi foarte bine cum sînt puse în funcţiune aceste pîrghii", a spus preşedintele Lukaşenko.

El a dat asigurări că Minskul nu va împiedica procesele integraţioniste.

"Eu nu ştiu ce va fi cu Uniunea Vamală. Din partea noastră, deocamdată, nu sînt aplauze", a subliniat Lukaşenko.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?