X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

IFPS a lansat "Registrul electronic a cererilor şi deciziilor privind restituirea TVA"

13 aug. 2013,, 17:17   Economie
3920 0
Foto: esp.md
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a lansat un nou produs electronic – sistemul informațional automatizat "Registrul electronic a cererilor şi deciziilor privind restituirea TVA", conceput să ușureze viața contribuabililor și să prevină cazurile de corupție, transmite NOI.md.

Șeful IFPS, Ion Prisăcaru, și administratorul ÎS „Fiscservinform”, Vitalie Coceban, au spus într-o conferință de presă că sistemul va permite monitorizarea online a întregului proces de restituire a TVA, totodată avînd posibilitatea de a genera rapoarte de totalizare şi statistice privind restituirea TVA. Aceasta presupune că se vor exclude în totalitate cazurile în care cererile de restituire a TVA ”erau undeva ascunse sau uitate în sertare, ceea ce lăsa portiţa deschisă pentru acţiuni de corupere şi mituire”.

Potrivit lui Prisăcaru, noul serviciu electronic va permite combaterea acestui fenomen, deoarece va fi monitorizat în regim online cînd a fost depusă cererea de restituire a TVA şi la ce etapă se află acţiunea, dacă va fi efectuat, de către SFS, un control de rigoare sau cererea se acceptă fără verificări suplimentare.

Șeful IFPS a menționat că "Registrul electronic a cererilor şi deciziilor privind restituirea TVA" va deveni un sprijin pentru autoritățile fiscale și pentru contribuabili, iar agenții economici, de la lansarea acestui serviciu, vor fi mai puțin deranjați de autoritățile fiscale. Potrivit acestuia, aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea IFPS este menită să asigure eficiența sistemului fiscal, îmbunătățirea calității administrației fiscale și nivelului de deservire a agenților economici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?