Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ecodava a făcut bilanțul anului 2017 (VIDEO)

23 dec. 2017,, 11:03   Societate
2770 0

Președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”, Oleg Sclifos, a acceptat invitația jurnaliștilor portalului NOI.md și, la final de an, a trecut în revistă principalele reușite înregistrate în anul care pleacă.

Ecologistul ne-a mărturisit că, în mare parte, obiectivele propuse pentru acest an au fost realizate, majoritatea lor fiind legate de două cele mai importante proiecte ale Fundației, ce vizează rîul Bîc și zona turistică Țîpova.

Principalul partener al Fundației rămîne a fi compania DAAC Hermes, care susține plenar proiectele inițiate de „EcoDava”.

Expediția ecologică de-a lungul rîului Bîc a întrunit în sine cinci expediții desfășurate în cîteva raioane, zeci de kilometri parcurși de-a lungul luncii rîului și sute de saci cu gunoi evacuați de voluntarii care și-au propus să salveze acest rîu.

Totodată, în 2017, EcoDava a reușit să elaboreze o hartă ecologică a rîului Bîc, care le-a fost prezentată specialiștilor de mediu și autorităților.


Un alt proiect important al Fundației Ecologice este „Salvează Țîpova”.

Țipova este una dintre cele mai renumite rezervații naturale din Republica Moldova. Priveliștile fascinante cu numeroase cascade, diversitatea regnului vegetal, diferențele de altitudine, imaginile misterioase imprimate în calcar fie de mîna omului, fie de capriciile vremii – toate acestea trezesc o stare de spirit plină de beatitudine.

Proiectul a fost inițiat în 2015 și a continuat și pe parcursul anului 2017, cînd, pe lîngă tonele de deșeuri adunate, mii de copaci sădiți, dar și amenajare a zonei, s-a reușit și sensibilizarea autorităților publice locale.

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”este o organizaţie neguvernamentală şi nonpolitică, care organizează şi desfăşoară proiecte de orientare ecologică; seminare, conferințe, acţiuni de salubrizare, expediții ecologice îndreptate nemijlocit spre dezvoltarea ecologică a Republicii Moldova, dar și spre educarea spiritului de responsabilitate ecologică în rîndul cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?