Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Vladimir Socor: Negocierile în formatul "5+2" au degradat într-un hal fără precedent

1 aug. 2013,, 12:11   Societate
2206 0
Foto: trm.md
Toţi observatorii şi toate părţile implicate, direct sau indirect, "îşi dau seama actualmente că negocierile în formatul "5+2" au degradat într-un hal fără precedent", consideră expertul organizaţiei Jamestown Foundation, Vladimir Socor.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a comunicat pentru postul de radio "Europa Liberă" că "niciodată în trecut nu s-ar fi gîndit cineva că negocierile s-ar putea ocupa de un funicular. Şi că timpul preţios al negociatorilor ar fi cheltuit cu discuţii despre un funicular sau despre pescuit în rîul Nistru".

Potrivit lui, aceste "diversiuni" din partea Rusiei şi a Tiraspolului "sînt, din păcate, acceptate şi de partea ucraineană, şi de Misiunea OSCE, care, în loc să încerce să menţină, măcar în parte, integritatea negocierilor, se complace în situaţia de a le degrada în asemenea hal".

Vorbind despre planurile de federalizare a Moldovei, expertul a menţionat că această chestiune nu are nicio şansă de a fi discutată în mod serios.

"Perioada actuală este foarte defavorabilă pentru a negocia pe marginea unui proiect de statut al Transnistriei, indiferent care ar fi conţinutul proiectului de statut. Moldova este acum şi va mai fi încă vreo cîţiva ani, într-o poziţie defavorabilă pentru a negocia statutul politic al Transnistriei. Vedem că Occidentul are alte preocupări decît de a rezolva problemele din zona noastră, cu totul alte priorităţi", a spus Vladimir Socor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?