Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Vitalie Marinuţa nu consideră necesară redeschiderea unui aeroport la Tiraspol

31 iul. 2013,, 15:25   Politică
5262 3
Foto: grenada.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, susține că Republica Moldova nu acceptă redeschiderea aerodromului de la Tiraspol. Despre aceasta a declarat ministrul în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Marinuța, în regiunea Transnistreană există un aerodrom militar, însă el este închis de mai mult de un deceniu și nu a fost niciodată folosit.

“Şi nu cred că există necesitate, la momentul actual, de a avea un aerodrom în Tiraspol. Este Aeroportul Chişinău, la doar 60 km de la Tiraspol. Şi poate să acopere toate necesităţile regiunii centrale a Republicii Moldova, inclusiv ale Tiraspolului. Totodată, şi problemele contingentului Federaţiei Ruse pot fi rezolvate folosindu-se aeroportul Chişinău sau calea terestră, calea ferată, autocarele, aşa cum am lucrat şi pînă acum”, a subliniat Marinuța.

Anterior, liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a spus că este planificată construirea la Tiraspol a unui aeroport internațional de pasageri. Potrivit lui, problema construirii unui aeroport este inclusiv una politică, deoarece spațiul aerian al Republicii Moldova este controlat de autoritățile de la Chișinău, care eliberează permisiuni în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?