X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Atăzi este declarată „ZIUA TĂCERII”!

18 noi. 2017,, 12:02   Capitala
3210 0

Astăzi, 18 noiembrie, dar și mîine, 19 noiembrie, în toată țara este declarată „ziua tăcerii”.

Atît partidele antrenate în organizarea și desfășurarea referendumului, cît și mass-media sînt atenționate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a nu face agitație electorală. Potrivit art. 47 alin.(8), din Codul electoral, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei.

În aceste zile nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariția participanților la emisiuni televizate sau radiofonice, care s-au înscris la referendum. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 10 la 20 de unităţi convenţionale (de la 500 la 1000 lei), aplicată persoanei fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale (de la 2000 la 2500 lei), aplicată candidatului electoral.

De asemenea, în ziua referendumului se va interzice comercializarea băuturilor alcoolice pe o rază de 100 de metri de la secțiile de votare, precum și desfășurarea întrunirilor cu tentă politică.


Realitatea.md amintește că mîine, 19 noiembrie, în Capitală se va desfășura referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Astfel, CEC a dispus ca în capitală și în suburbii să fie deschise 307 secții de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?