Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Voronin, revoltat: Avem un organ în Moldova care nu se supune nimănui

16 noi. 2017,, 12:20   Politică
11029 16

Deputații comuniști au insistat astăzi ca moțiunea asupra activității membrilor Curții Constituționale să fie examinată în plenul Parlamentului, informează NOi.md.

Propunerea a fost respinsă a treia săptămînă consecutivă de conducerea Legislativului. Fruntașii PCRM au argumentat că judecătorii Curții Constituționale depun jurămîntul în fața Legislativului, prin urmare, poartă responsabilitate pentru acțiunile lor în fața acestei instituții.

Andrian Candu a explicat însă că în nicio lege nu este reglementată moțiunea asupra activității judecătorilor Curții Constituționale. Poziția lui Candu l-a revoltat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Înseamnă că avem un organ în Moldova care nu se supune nimănui: niciun fel de control niciun fel de audieri, nimic! De aici se pornește practica judiciară, dar nu invers - de la articolele din Regulamentul Parlamentului. Toți în țară trebuie supuși unora și acelorași legi. Legea Supremă ceste Constituția, iar organul special creat să supravegheze respectarea Constituției singur încalcă Constituția. Voi vă străduiți să ne duceți nu știu în care parte. Haideți atunci să creăm în document că CC nu se spune nimănui, în vecii vecilor, amin”, a ironizat Voronin.

Candu a ținut să amintească că judecătorii Curții sînt inamovibili și se supun doar Constituției. „Dacă o să examinați atent legea, va deveni clar că judecătorii sînt inamovibil pe durata mandatului, independenți și se supun numai Constituției, și dvs. ca fost președinte știți foarte bine acest lucru”, a punctat Candu.


„Adică președintelui se poate impeachment, deputaților li se poate retrage imunitatea, membrilor guvernului tot, dar Curtea Constituțională e sfîntă!”, a remarcat Voronin.

Menționăm că deputații comuniști, susținuți de cei socialiști, au înaintat o moțiune simplă împotriva judecătorilor Curții Constituționale, acuzîndu-i de uzurparea puterii de stat. Ei au argumentat că au aplicat mai multe lovituri constituționale poporului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?