Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu a refuzat să înregistreze moțiunea împotriva judecătorilor CCM

10 noi. 2017,, 11:50   Politică
2925 2

Moțiunea simplă inițiată de PCRM împotriva membrilor Curții Constituționale nu a fost înregistrată la Parlament, întrucît contravine normelor legale, a argumentat astăzi spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.

Moțiunea a fost semnată și de deputații fracțiunii socialiștilor, însă, cu toate acestea, președintele Parlamentului a refuzat să o înregistreze.

„Noi am condamnat mai multe hotărîri și acțiuni destructive ale Curții, care a demonstrat o lipsă totală de respect față de Constituție și s-a transformat într-o componentă a guvernării. Hotărîrea din 5 decembrie 2015 referitoare la limba oficială nu comportă un caracter istoric, reprezintă o palmă dată cetățenilor, generează conflicte privind identitatea. Decizia din 4 martie 2016 este o lovitură constituțională. Așteptăm dezbaterea moțiunii în plenul Parlamentului”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

În replică, spicherul a precizat că împotriva membrilor Curții Constituționale nu pot fi depuse niciun fel moțiuni. Potrivit lui, nicăieri în legislația țării nu este prevăzut un asemenea mecanism de demitere a membrilor CCM.

„Ați fost consultați greșit din punct de vede juridic. Nu există nici constituțional, și nici regulamentar moțiune împotriva Curții. Dacă fracțiunea PCRM are nevoie de consultare juridică, Departamentul juridic vă stă la dispoziție”, a ironizat Candu.


„Argumentele aduse de președintele Legislativului nu i-a convins însă pe comuniști. Vă rog insistent să luați Regulamentul și să citiți articolul 112. Mi se pare că acum uzurpați puterea în Parlament. Luați de sine stătător o decizie, neanalizînd această moțiune”, a insistat Ina Șupac.

„E greu să aduci argumente la stupidități juridice”, a punctat în replică Candu.

Proiectul moțiunii simple asupra activității membrilor Curții așa și nu a fost înregistrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?