Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O tînără din Moldova, nominalizată la un concurs internațional de fotografie

10 noi. 2017,, 13:31   Societate
3370 0

Ecaterina Herța din Moldova a fost nominalizată la categoria "Schimbările climatice în ochii mei" la primul concurs internațional de fotografie dedicat protecției stratului de ozon și schimbărilor climatice.

Concursul a fost organizat de PNUD Uzbekistan.

Ecaterina are 18 ani și este elevă la liceul „Aurel David” din satul Bardar. Ea se declară pasionată de fotografie: „Am aflat despre concurs de pe un site local de știri și am decis să îmi încerc norocul. Din păcate, nu am un aparat profesionist de fotografiat și am făcut o poză cu telefonul meu modest. Am fost foarte surprinsă și fericită de nominalizare, fiindcă la concurs au fost depuse 285 de fotografii”. Tînăra s-a ales cu o diplomă și un premiu - un telefon mobil performant.

„Sperăm că succesul Ecaterinei va inspira și pe alți tineri să participe la concursuri similare și să conștientizeze că problema stratului de ozon este influențată de acţiunile umane”, a afirmat Inga Podoroghin, specialistă de programe, Mediu, schimbare a climei și energie, PNUD Moldova.

Scopul concursului internațional de fotografie a fost de a sensibiliza comunitatea mondială asupra stratului de ozon și schimbărilor climatice și de a promova o atitudine grijulie față de mediu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?