Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Experți: Reformatorii au șanse minime să treacă pragul electoral la următoarele alegeri parlamentare

22 iul. 2013,, 14:44   Politică
2930 1
Foto: ipn.md
Partidul înființat de reformatorii liberali are șanse minime să treacă pragul electoral la următoarele alegeri parlamentare. De această părere sînt unii experți, care au declarat pentru NOI.md că succesul lor pe arena politică depinde în mare măsură de modul în care vor reuși să cîștige încrederea electoratului.

Analistul politic Roman Mihăieș a subliniat că, în principiu, decizia liberalilor reformatori era previzibilă. ”Dînșii nu au reușit să formeze o majoritate în cadrul PL. Acest partid va fi o concurență nu doar pentru PL, ci și pentru PLDM, deoarece va fi unul care va concura pe segmentul de centru-dreapta pro-românesc și pro-european. În principiu, șansele lui la următoarele alegeri parlamentare, în comparație cu PL, sînt nesemnificative, dar are un potențial înalt de a deveni proiect serios. Șansele de a trece pragul electoral sînt minime”, a specificat Roman Mihăieș.

În context, analistul politic Arcadie Barbăroșie a calificat inițiativa liberalilor reformatori drept una legală, deși în opinia lui ”grupul Hadârcă” trebuia să lupte pentru a prelua conducerea PL-ului. ”Viitorul acestui nou partid depinde foarte mult de eforturile care vor fi depuse pentru a cîștiga încrederea electoratului. Sînt șanse să acceadă la putere în urma viitoarelor alegeri parlamentare, pentru că sînt persoane cunoscute, dar mai precis va arăta sondajul din primăvara anului viitor”, a precizat Arcadie Barbăroșie.

Liberalii reformatori au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că intenționează să creeze pînă în toamna anului curent un partid politic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?