Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Liberalii reformatori formează propriul partid – cu doctrină liberală

22 iul. 2013,, 12:32   Politică
4112 1
Foto: inprofunzime.md
Reformatorii liberali anunță că intenționează să formeze, pînă în toamna acestui an, un partid politic, care se va menține în albia doctrinei liberale. Aceștia au adoptat o declarație politică exhaustivă care prevede crearea unui partid, relatează NOI.md.

Deocamdată, liberalii reformatori nu au anunțat care va fi denumirea partidului și cine va fi conducătorul acestuia. Potrivit lor, o decizie în acest sens va fi luată în cadrul congresului partidului.

Reformatorii susțin că crearea partidului este necesară, întrucît Consiliul de reformare al Partidului Liberal nu mai are perspectivă politică. Asta deoarece, actualii lideri ai PL, Mihai Ghimpu, și vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, recurg la acte de voluntarism cras atît față de inițiativa reformatorilor, cît și față de organizațiile teritoriale care susțin ideea modernizării partidului și numirea unui nou lider.

Pentru ca înregistrarea partidului de către Ministerul Justiției să fie posibilă, grupul Hadîrcă trebuie să prezinte semnăturile unui număr de cel puțin 4 mii de persoane care au aderat la partid.

Menționăm că, acum trei luni, șapte deputați liberali au creat Consiliul de reformare al PL, solicitînd numirea unul alt lider de partid. Ulterior, aceștia au fost excluși din PL. Chiar și așa, cei 7 deputați au contribuit la crearea Coaliției de Guvernare Pro-Europeană. Criticele din partea liderului PL la adresa celor 7 deputați nu încetează nici azi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?