Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Ședinţă de judecată în dosarul unui şef interimar de direcţie din Găgăuzia

26 oct. 2017,, 15:39   Societate
1909 0

Joi, în Găgăuzia a avut loc şedinţa de judecată privind cauza penală a şefului interimar al Direcţiei tineret şi sport a Comitetului Executiv al autonomiei, Roman Tiutin.

Funcţionarul nu a fost prezent la şedinţă, deoarece a plecat într-o direcţie necunoscută şi este anunţat în căutare.

Presa locală susţine că cunoscuţii lui Tiutin şi colegii din Partidul Socialiştilor, veniţi la şedinţă, se indignau de ceea ce se întîmplă şi spuneau deschis că oponenţii funcţionarului încearcă să nu-i permită să participe la alegerile de deputat al Adunării Populare a Găgăuziei pentru circumscripţia din Vulcăneşti. Anterior, în această circumscripţie, alegerile au fost declarate de trei ori eşuate, din cauza absenţei alegătorilor.

Potrivit procurorilor, Tiutin este implicat în răpirea unui om. În acelaşi timp, avocatul Oleg Mîţa a spus că instanţa deja a investigat această cauză şi atunci ea nu l-a declarat pe Tiutin vinovat. Avocatul a cerut ca la şedinţă să fie chemate două persoane care au confirmat anterior acest fapt.

Procurorul Alexandru Turceac a declarat că acest lucru este imposibil, fiindcă Tudor Molla se află peste hotare, iar Elena Grigoraş este cetăţeană a Rusiei şi nu există date privind şederea ei în Moldova.

"Noi trebuie să-i chemăm prin citaţie şi să-i audiem. Practica cazului precedent a arătat că aceşti martori nu au refuzat să vină în instanţă", a spus Mîţa.

Judecătorul Igor Botezatu a aprobat cererea apărării de a chema martorii şi a amînat şedinţa pentru data de 27 octombrie.

Ex-deputatul Adunării Populare a Găgăuziei (APG) Roman Tiutin este liderul filialei PSRM în Vulcăneşti. El este unul dintre iniţiatorii organizării referendumurilor găgăuze din 2 februarie 2014. În martie 2017, el a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind acuzat de huliganism. În mai, Tiutin a fost numit şef interimar al Direcţiei tineret şi sport. Pînă în 2015, el a condus fracţiunea comuniştilor în APG. Plecarea lui din PCRM, în ianuarie 2015, el a explicat-o prin faptul că Irina Vlah a fost exclusă din Comitetul executiv politic al PCRM, cînd s-a declarat candidată independentă pentru funcţia de başcan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?