Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Turcia își consolidează colaborarea în agricultură

26 oct. 2017,, 16:00   Economie
2897 0

Moldova și Turcia își consolidează colaborarea în agricultură

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, a discutat cu Mehmet Daniș, viceministrul Alimentației, Agriculturii și Creșterii Animalelor al Republicii Turcia, despre noi oportunități de colaborare în domeniul agriculturii, inclusiv inițierea unor proiecte comune de dezvoltare a sectorului.

Principalele subiecte abordate de oficiali au vizat desfășurarea celei de-a II-a ședințe a Comitetului de supraveghere în agricultură între Republica Moldova și Republica Turcia la Chișinău, în perioada 23-24 octombrie curent, precum și noi oportunități de colaborare în baza Acordului de comerț liber dintre Republica Moldova și Turcia.

„Mă bucur să aflu că în cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului de supraveghere în agricultură dintre Republica Moldova și Turcia s-a discutat despre posibilitățile de dinamizare a relațiilor comerciale dintre țări, inclusiv cooperarea în vederea dezvoltării unor proiecte comune în domeniul cercetării și monitorizării calității. Totodată, sîntem interesați să preluăm experiența țării dumneavoastră în dezvoltarea unor mecanisme de intervenție în agricultură, inclusiv dezvoltarea capacităților instituționale, în acest sens”, a precizat Vasile Bîtca în cadrul dialogului cu delegația din Turcia.

Oficialii au mai discutat în cadrul întrevederii și despre cooperarea în domeniul cercetării ştiinţifice în agricultură, promovarea produselor agroalimentare moldovenești pe piața turcă, precum și crearea Sub-comitetului sectorial privind cooperarea în domeniul agriculturii şi măsuri SPS.

La rîndul său, Mehmet Daniș și-a exprimat disponibilitatea de a consolida și intensifica cooperarea cu Republica Moldova în domeniul agriculturii și de a identifica în acest sens proiecte comune de dezvoltare.

La finalul ședinței plenare a Comitetului de supraveghere în agricultură între Republica Moldova și Republica Turcia, conducătorii ambelor delegații au semnat Procesul verbal al ședinței.

Menționăm că, în perioada 22-25 octombrie 2017, viceministrul Alimentației, Agriculturii și Creșterii Animalelor al Republicii Turcia, însoțit de o delegație de experți a ministerului turc, a efectuat o vizită de lucru în țara noastră pentru participarea la ședința comitetului sus-menționat și pentru a realiza întrevederi bilaterale cu conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?