Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Știrea secolului în medicină?

16 iul. 2013,, 13:02   Ştiinţă şi IT
8008 1
Foto: tvqc.com
Bomba constă în mecanismul acestui medicament, ce provoacă un răspuns similar cu cel al unei veritabile vaccinări. New York Post scrie că în mod normal o proteină prezentă în organism, CD47, comunică sistemului imunitar să nu se atingă de celulele canceroase. Şi acestea proliferează necontrolat pînă la distrugerea organelor pe care le afectează. Iată însă că o echipă condusă de doctorul Irving Weissman de la Stanford a reuşit să producă un anticorp care blochează proteinele CD47 şi declanşează o bătălie în mai multe faze prin care sistemul imunitar devine conştient de ceea ce se întîmplă şi reacţionează la prezenţa cancerului, încercînd să îl elimine.

Pentru început, eliberate de semnalele înşelătoare ale CD47, celulele macrofage, cele responsabile de curăţenie, dacă vreţi, vor acoperi celule canceroase în încercarea de a le izola şi consuma. Fără succes. În mod surprinzător, s-a dovedit însă că această grupare a celulelor macrofage atrage atenţia celulelor de tip CD8+ T (limfocitele citotoxice) care învaţă să recunoască singure respectivul tip de cancer, începînd să vîneze şi să distrugă în organism celulele canceroase. Asemenea unui vaccin.

Testele clinice pe oameni vor debuta în 2014 şi, dacă rezultatele acestora vor confirma succesul din laborator, s-ar putea ca medicina umană să înregistreze un progres fulminant în lupta împotriva maladiei secolului XX. Totul graţie bunicului blajin din poza de mai sus şi echipelor sale de cercetători.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?