Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în cursa electorală a fost amînată

16 oct. 2017,, 17:08   Capitala
2900 1

Consiliul electoral de circumscripție Chișinău nu a putut adopta astăzi o decizie cu privire la înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendum, notează NOI.md.

Examinarea solicitării lui Chirtoacă a fost amînată din cauza unor lacune legislative care prevăd că persoanele fizice nu pot fi înregistrate în calitate de participanți la referendum. O hotărîre adoptată anterior de CEC stipulează că la plebiscit pot participa doar partidele politice și organizațiile social-politice.

„Am luat decizia de a înainta un demers la CEC, să ne spună dacă putem înregistra în calitate de participant o persoană fizică. Așteptăm ca CEC să elucideze această situație și vom numi o ședință extraordinară în care vom examina repetat solicitarea”, a relatat vicepreședintele Consiliului electoral de circumscripție Chișinău, Vitalie Miron.

Membrii PL în Consiliul electoral au insistat ca Dorin Chirtoacă să fie înregistrat în calitate de participant, însă propunerea lor nu a fost susținută.

Reprezentantul PL Ion Cebanu a criticat decizia de amîna examinarea subiectului. ”Spuneți vă rog cine este vizat în acest referendum?! Este lipsit de logică ca Dorin Chirtoacă să nu poată fi înregistrat ca participant. Dînșii fac trimitere la o instrucțiune care CEC-ul le-o recomandă, nici măcar nu îi obligă, dar île recomandă. Au trecut deja trei zile, iar ei nu l-au înregistrat pe Dorin Chirtoacă așa cum prevede legea. Partidul Socialiștilor și-a început deja campania electorală”, a declarat Ion Cebanu.


Conform normelor legale, Consiliul electoral are la dispoziție trei zile pentru a aproba sau respinge candidatura.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?