X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Nisporeni a început construcţia unui centru sportiv regional

6 oct. 2017,, 13:20   Societate
2140 0

La Nisporeni va fi construit un centru sportiv regional în cadrul unui proiect finanţat din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.


Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au relatat că valoarea totală a proiectului constituie circa 80 mil. lei. Din aceşti bani va fi construită o tribună cu o capacitate de 6 mii de locuri, va fi amenajat terenul de fotbal şi va fi construită o parcare.

Joi, la ceremonia de lansare a proiectului, ministrul Vasile Bîtca a spus că centrul sportiv va fi dotat cu echipament, astfel fiind create condiţii optime pentru antrenamente şi competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

"Acesta este un proiect ce va dezvolta potenţialul turistic în regiune şi va îmbunătăţi condiţiile de trai ale localnicilor. Lucrările prevăd crearea condiţiilor optime pentru vizitarea obiectelor majore pe traseele turistice, inclusiv impulsionarea şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea sportului de performanţă", a remarcat ministrul.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan, a precizat că pînă la sfîrşitul anului vor fi reconstruite tribunele existente, vor fi construite tribune noi şi va fi instalat grupul sanitar. Durata proiectului este de trei ani.

Reprezentanţii autorităţilor publice locale susţin că realizarea eficientă a proiectului va creşte numărul de turişti în regiune şi va spori dezvoltarea social-economică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?