Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

Iurie Leancă asociază PCRM cu "revoluţia de sînge", și nu "de catifea"

10 iul. 2013,, 12:50   Politică
4394 21
Foto: moldnews.md
Prim-ministrul Iurie Leancă consideră că "Partidul Comuniştilor se asociază cu o "revoluţie de sînge", și nu cu o "revoluţie de catifea"". Potrivit Agenţiei "Infotag", el a declarat despre aceasta marţi, referindu-se la intenţia comuniştilor de a organiza o "revoluţie de catifea".

"Cînd aud despre revoluţia de catifea anunţată de comunişti, consider că este un termen amuzant. Atunci cînd vorbeşti despre comunişti, imediat asociezi acest lucru cu o revoluţie de sînge", a remarcat premierul Leancă.

Potrivit lui, în conformitate cu prevederile Constituţiei, organele puterii de stat "trebuie să menţină ordinea şi să utilizeze în acest sens toate pîrghiile existente".

"Avem o majoritate parlamentară funcţională, avem Guvern, care au scopuri concrete. Ne concentrăm asupra faptului de a le demonstra cetăţenilor că reformele începute în 2009 pot aduce rezultate, locuri de muncă, pot combate corupţia şi realiza calea de integrare europeană", a declarat Leancă.

Amintim că în acest weekend, în cadrul zilei politice comune, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că la toamnă, comuniştii vor organiza "revoluţia de catifea" pentru a înlătura de la putere actuala Coaliţie pentru Guvernare Pro-Europeană. Dezvoltînd acest subiect, ideologul PCRM, deputatul Mark Tkaciuk, a declarat, în eterul unui post de televiziune, că "în societatea moldovenească nu mai este îndoială despre necesitatea "revoluţiei de catifea", iar oamenii aşteaptă doar să fie anunţată data".

"Acum avem o situaţie exclusivă – forţa motrice este marea majoritate a societăţii moldoveneşti. În orice strat al societăţii se identifică un grup foarte larg de persoane care vor să iasă la proteste şi care spun că aşa nu se mai poate trăi", a spus Tkaciuk.

Potrivit lui, "categoria nemulţumiţilor nu se mai împarte în cetăţeni vorbitori de limbă rusă sau română, sau după oricare alte criterii".

"Poporul este împotriva acestei puteri, care a acaparat statul, a acaparat instituţiile democratice şi care nu are niciun sentiment de ruşine, nu are dorinţa să ia în calcul nemulţumirea cetăţenilor. Europenii nu au nicio şansă să salveze acest regim care s-a instaurat. Puterea va cădea sub presiunea acţiunilor de protest în masă", a spus Tkaciuk.

Totodată, el a subliniat că partidele din cadrul Coaliţiei de guvernare nici nu vor mai încerca să formeze un nou guvern.

"Noi vedem că băieţii nu au nici curaj politic, nici anumite proiecte şi nici alte intenţii. Vilnius este un stimulent pentru doar 3 % din această coaliţie. Restul puţin pricep ce urmează după. Vilnius reprezintă o nadă pentru o bună parte dintre elite, care consideră că marea majoritate a populaţiei aşteaptă acest eveniment. Pe cînd poporul îl aşteaptă cu groază", a declarat deputatul.

În opinia lui, în cazul în care la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius va fi semnat Acordul de liber schimb, "acest lucru va lichida definitiv economia moldovenească, locurile de muncă, majoritatea întreprinderilor".

Tkaciuk a declarat că "revoluţia de catifea" nu va fi aşa cum au fost distrugerile din 7 aprilie 2009, dar după aceea, "va urma procesul de la Nürnberg pentru actuala putere".

"Nu vreau să anticipez şi să comentez cum va decurge acest proces. Va decide instanţa de judecată. Pot doar să spun că în puşcării ajung locuri pentru toţi", a spus Tkaciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?