X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Comuniștii declanșează „revoluția de catifea” în R.Moldova

7 iul. 2013,, 03:25   Politică
11770 7
Foto: actualitati.md
Opoziția a declarat că în țară a început realizarea scenariului "revoluției de catifea". Despre aceasta vorbește într-un articol în ziarul "Comunistul" președintele PCRM Vladimir Voronin.

Al treilea președinte al Republicii Moldova a subliniat direct, că toamna comuniștii și societatea civilă vor obține dizolvarea guvernului Leancă și deaceea "tot potențialul nostru de protest, toată experiența noastră valoroasă de lupte de stradă, trebuie să o canalizăm pentru hotărîrea unei singure probleme – să forțăm Parlamentul să demită guvernul".

"Vorbim despre asta deschis, fără nici o conspirație. De ce să-ți ascunzi sentimentele civice? De ce să te ascinzi și să camuflezi, cînd puterea duce Republica Moldova spre faliment și lichidare politică. Din contra, trebuie trase toate clopotele și pregătită o rezistență națională organizată trădării de stat. În acest moment nu avem nici o șansă de a trage departe de țintă. Deci, acum, toate organizațiile de partid ar trebui să creeze liste a celora, care la chemarea partidului, în ziua și ora cuvenită vor veni la Chișinău. Deja acum fiecare organizație raională de partid trebuie să pregătească activiști capabili să participe la acțiunile de nesupunere în semn de protest, capabili să reziste la provocări și să facă uz de dreptul lor de a înainta un ultimatum regimului din numele poporului ", - a subliniat el.

Voronin a subliniat că "timpul emoțiiilor, condimentate cu strigăte "Moldova-Moldova ", a trecut. A venit momentul unui calcul realist. Noi nu amenințăm regimul cu o "revoluția de catifea". Noi începem realizarea ei".

"Toamna este timpul nostru, și poporul Moldovei, în cele din urmă, va aduna recolta politică. Guvernul trebuie să plece. Alegerile democratice ar trebui să decidă soarta patriei noastre!" - a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?