X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Arheologii au descoperit cum a fost construită Piramida lui Kheops

26 sep. 2017,, 03:30   Ştiinţă şi IT
5368 0

De secole, arheologii au încercat să afle cum au reușit egiptenii să transporte 170.000 de tone de calcar pentru a construi celebra Piramidă a lui Kheops din Giza.

Un pergament găsit recent și descifrat i-a ajutat să afle răspunsul, scrie The Mirror. Arheologii cred că au descoperit în cele din urmă modul în care egiptenii au reușit să transporte milioane de blocuri de 2,5 tone pentru a crea Marea Piramidă din Giza.

Construită ca un mormînt pentru Faraon Kheops în preajma anului 2.600 î Hr structura înaltă la început, de 146 m (azi 138 m) a fost cea mai mare dintre toate piramidele și a fost, pînă în Evul Mediu, cea mai înaltă construcție omenească. Istoricii au calculat că pentru construirea acesteia a fost nevoie ca zilnic să fie duse la Giza din Aswan 800 de tone de material.

Totuși, descoperirea unui papirus antic, a unei barci ceremoniale și a unui sistem de canale ar putea pune capăt dezbaterii. Noile dovezi arată că mii de muncitori au transportat 170 000 de tone de calcar de-a lungul Nilului în bărci de lemn, ținute împreună cu frînghii, printr-un sistem special de canale.


Papirusul antic a fost descoperit în portul Wadi Al-Jarf și este singurul document care vorbește despre modul în care au fost construite piramidele.

Scris de un supraveghetor numit Merer, acesta dezvăluie că aproximativ 2,3 milioane de blocuri au fost transportate la un port interior realizat la doar cîțiva metri de baza piramidei. De asemena, documentul descrie în detaliu modul în care pietrele din calcar au fost expediate în aval din Tura spre Giza.

Arheologul Mark Lehner, un Eygptologist, a descoperit, de asemenea, căile navigabile pierdute sub platoul pe care se află piramida.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?