X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Socialiștii din CMC cer demiterea lui Moldovanu

21 sep. 2017,, 12:58   Capitala
2670 0

Fracțiunea PSRM din cadrul CMC cer demiterea șefului Direcţiei sănatate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, și anchetarea acțiunilor lui ilegale, notează NOI.md.

În cadrul unei conferințe de presă consilierii municipali Dinari Cojocaru și Alexandr Odințov au declarat că șeful Direcţiei sănătate este inițiatorul mai multor scheme de corupție care au prejudiciat bugetul local cu milioane de lei.

Potrivit lui Cojocaru, casa de odihnă a lucrătorilor medicali de la Vadul lui Vodă a fost reparată cu sume fabuloase, timp de 14 luni. În toată această perioadă se alocau lunar cîte un milioan de lei, ca ulterior să mai fie ceruți încă aproximativ 5 milioane de lei pentru finisarea lucrărilor de reparație. Precizăm, banii erau alocați din bugetul Primăriei.

Totodată, aceștia susțin că mai multe spații din cadrul instituțiilor medicale din capitală sînt date în folosință unor companii gestionate de familia, sau apropiații lui Moldovanu. Consilierii, nu au precizat la ce preț se dau spațiile în chirie însă au specificat că este vorba de mai mulți metri pătrați în scopul prestării serviciilor medicale.

O altă acuzație adusă este că Moldovanu, ar fi favorizata alocarea mai multor spații din jurul unor instituții medicale, pentru ca în zonă să fie ridicate blocuri de locuit. În schimbul acestor servicii, Moldovanu obținea apartamente.


Aceștia cer inițierea unei anchete de serviciu pe marginea acestor cauze iar Procuraturii investigarea abuzurilor de serviciu al lui Moldovanu.

Mihai Moldovanu nu a comentat deocamdată învinuirile în adresa sa.

Reamintim că fostul viceprim-ministru Mihai Moldovanu a fost numit în funcția de șef al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei municipiului Chișinău în anul 2013 , de primarul suspendat din funcție , Dorin Chirtoacă.

Consilierii locali au reiterat încă o dată faptul că pe 19 noiembrie locuitorii capitalei au șansa să demită ”acest primar, care, împreună cu gașca sa, duce la distrugerea orașului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?