Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Noua sesiune parlamentară a început cu scîntei

21 sep. 2017,, 10:17   Politică
3074 2

Prima ședință plenară din sesiunea parlamentară de toamnă a început cu stîngul, după ce fracțiunea liberal-democrată a decis să boicoteze întrunirea, comunică NOI.md.

Deputații PLDM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului, în semn de protest față de „jocurile politice pe care le face guvernarea”, după cum au argumentat ei.

„Astăzi, cînd cetățenii sînt izgoniți de acasă, li se creează condiții pentru a părăsi definitiv țara, guvernarea face jocuri politice de cea mai joasă speță, teatrul a ajuns azi în Parlament. Aceasta este de fapt o manipulare, o distragere a atenției de la probleme existente, de aceea PLDM nu dorește să fie părtașă la acest spectacol și, în semn de protest, părăsește sala de plen, a declarat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM”, Tudor Deliu.

De menționat că Legislativul s-a convocat astăzi în ședință specială pentru a reexamina proiectele de legi respinse anterior de Igor Dodon. Conform legii, după revotarea legilor și înaintarea repetată, președintele este obligat să le promulge.

La ședința de astăzi a Legislativului nu s-au prezentat nici deputații comuniști. Potrivit lor, desfășurarea acestei ședințe este de neconceput atît ca formă, ca modalitate de convocare și în privința conținutului majorității proiectelor de lege propuse pentru ordinea de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?