Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Igor Dodon, mustrat de Leancă, din cauza lui Sturza

19 sep. 2017,, 15:20   Politică
3807 8

Liderul PPEM, Iurie Leancă, a venit cu o reacție în legătură cu decizia șefului statului de a refuza pentru a doua oară candidatura lui Eugen Sturza în funcția de ministru al apărării, transmite NOI.md.


Astfel, în legătură cu declarațiile șefului statului precum că deciziile Curții Constituționale (CC) ar fi în afara cadrului legal, Iurie Leancă a ținut să-i amintească președintelui că “și el a ajuns președinte în urma unei decizii a Curții Constituționale”.


În această logică de idei, Leancă se întreabă de ce poporul Republicii Moldova trebuie să recunoască un președinte ales în urma unei decizii a CC, în timp ce șeful statului califică drept ilegale deciziile Curții Constituționale.


„Spre deosebire de dvs., dle Dodon, care în 2006 ați fost promovat în baza unor merite necunoscute în fruntea Ministerului Economiei („performanțele” ulterioare le-am văzut cu toții), Eugen are o vastă experiență guvernamentală, ocupînd de-a lungul celor șase ani de activitate posturi de prim rang. Pe parcursul acestei perioade a dat dovadă de un înalt nivel de profesionalism, integritate și aptitudini manageriale deosebite”, a conchis Leancă.


Astăzi, 19 septembrie, șeful statului a respins pentru a doua oară candidatura lui Eugen Sturza, propusă de prim-ministrul Pavel Filip, pentru funcția de ministru al apărării.
„Nu mai există loc de compromis cu președintele în problema numirii ministrului apărării”, a declarat astăzi hotărît Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?