Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu: Dodon își sapă singur groapa

19 sep. 2017,, 13:30   Politică
18578 46

Nu mai există loc de compromis cu președintele în problema numirii ministrului apărării, a declarat astăzi hotărît Andrian Candu, informează NOI.md.

Democratul a respins astfel zvonurile precum că Igor Dodon și guvernarea vor identifica un candidat de compromis la Ministerul Apărării, după ce candidatura lui Eugen Sturza nu a fost acceptată.

„În situația în care s-ar ajunge la un compromis, asta ar însemna că președintele face parte din actul guvernării și își asumă el o parte dintre aceste atribuții. În cazul dat nu este loc de compromis cu președintele Dodon. Deja lucrurile au fost depășite, s-a făcut prima propunere, președintele a refuzat, am ajuns în punctul în care Curtea Constituțională trebuie să ne spună ce facem mai departe”, a comentat Candu.

Politicianul a mai remarcat că, prin refuzul de a-și îndeplini atribuțiile conform Constituției, Igor Dodon își creează probleme.

„Dodon singur își sapă groapa și cade în capcane atunci cînd refuză să îndeplinească prevederile constituționale. El a jurat pe Constituție cînd a fost învestit în funcție, iar acolo scrie că trebuie să numească acel candidat propus a doua oară, îi place sau nu”, a adăugat democratul.


Astăzi Guvernul a depus o sesizare la Curtea Constituțională în problema numirii ministrului apărării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?