X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Reforma constituțională, discutată la Strasbourg

4 iul. 2013,, 09:23   Politică
3702 1
Foto: jurnal.md
Secretarul general al Consiliului Europei îndeamnă autoritățile de la Chișinău să acorde prioritate reformei constituționale. O declarație în acest sens a fost făcută de către oficial la Strasbourg în cadrul întrevederii cu președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, transmite NOI.md cu referire la un comunicat de presă al Consiliului Europei.

Oficialul european sugerează Republicii Moldova să se concentreze inițial pe consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile de drept. "Acum este important de focusat pe selectarea, numirea și promovarea judecătorilor și procurorilor. Un rol important pentru Institutul Național al Justiției este și implementarea măsurilor de combatere a corupției în cadrul sistemului judiciar", a declarat Thorbjørn Jagland.

De asemenea, secretarul general al Consiliului Europei și-a exprimat intenția de a ajuta R. Moldova în acest sens. „Mi-am exprimat speranța că coaliția de guvernămînt va încerca să găsească un consens în Parlament privind reforma constituțională, îndeosebi ce ține de articolul 78 privind alegerea preşedintelui. Abordarea acestei probleme, acum, va ajuta la evitarea unor crize politice prelungite în viitor”, a precizat Thorbjørn Jagland.

Nicolae Timofti a mai avut întrevederi la Strasbourg cu președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, secretarul Comisiei europene pentru democrație și drept, Thomas Markert, şi comisarul european pentru extindere și politici de vecinătate, Štefan Füle.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?