Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

UE a prelungit cu șase luni sancțiunile împotriva unor responsabili ruși

14 sep. 2017,, 21:30   Externe
1787 0

Uniunea Europeană (UE) a prelungit joi cu șase luni sancțiunile individuale decretate împotriva a aproape 150 de responsabili ruși și rebeli ucraineni pentru presupusa lor implicare în conflictul din estul Ucrainei, informează un comunicat al Consiliului UE, citat de AFP.

'O evaluare a situației a dus la concluzia că regimul de sancțiuni nu trebuie modificat', a subliniat Consiliul UE, care reprezintă cele 28 de state membre.

În urma unei actualizări pentru a scoate de pe listă patru persoane decedate, 'lista neagră' a UE numără acum 149 de responsabili ruși și ucraineni, dintre care numeroși lideri ai rebelilor, și 38 de 'entități' (întreprinderi, organizații sau partide politice) 'care compromit sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei', potrivit comunicatului.

Bunurile lor de pe teritoriul UE sînt înghețate și nicio viza de intrare în UE nu poate să le fie eliberată.

Aceste sancțiuni se înscriu într-o serie de măsuri punitive decise de UE împotriva Rusiei pentru presupusa sa susținere acordată separatiștilor proruși, care au declanșat acest conflict în primăvara lui 2014.


Severe sancțiuni economice, denumite 'sectoriale', ce vizează sectoarele bancar, petrolier sau al apărării ruse, sancțiuni decretate în vara lui 2014, au fost reînnoite la sfîrșitul lui iunie pentru o perioadă de șase luni.

Confruntările dintre rebelii proruși și armata ucraineană din estul Ucrainei au făcut pînă acum peste 10.000 de morți în aproape trei ani și jumătate. Kievul și Occidentul acuză Rusia că îi susține militar pe separatiști, acuzație pe care Moscova o neagă vehement.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?