X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina așteaptă să fie încheiată demarcarea frontierei cu Moldova

11 sep. 2017,, 14:30   Politică
3431 3

Kievul speră că demarcarea frontierei dintre Moldova şi Ucraina se va încheia pînă la sfîrşitul anului.

O declaraţie în acest sens a făcut prim-ministrul ucrainean, Vladimir Groisman, la finele întrevederii cu omologul său moldovean, Pavel Filip, care a avut loc la sfîrşitul săptămînii trecute la Odessa.

Potrivit comunicatului plasat pe pagina Guvernului ucrainean, părţile "au constatat un progres esenţial în îndeplinirea Foii de parcurs privind cooperarea între cele două ţări".

„În primul semestru, schimbul comercial între ţări a crescut cu o treime, pînă la $317 mil. Se lucrează intens asupra dezvoltării infrastructurii de frontieră. A fost instituit controlul comun la punctul de trecere Cuciurgan, iar în curînd se va deschide podul Broniţa-Unguri. Se planifică construirea unui nou pod peste Nistru Iampol-Soroca şi restabilirea comunicaţiei feroviare pe segmentul Berezino-Basarabeasca”, a specificat şeful cabinetului de miniştri al Ucrainei.

El a subliniat că autorităţile de la Kiev sînt interesate în stabilitatea politică în Moldova, împărtăşeşte şi sprijină principiile integrităţii sale teritoriale, precum şi consideră că este corectă şi oportună necesitatea de a introduce pe agenda de lucru a Adunării Generale a ONU chestiunea privind retragerea trupelor ruse din Transnistria".

Groisman a recunoscut că mizează şi pe susţinerea "iniţiativei privind introducerea unui contingent ONU de menţinere a păcii în Donbass".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?