Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce a discutat Filip cu autoritățile locale din Găgăuzia

6 sep. 2017,, 09:51   Politică
1957 2

Prim-ministrul Pavel Filip a relevat importanţa menţinerii unui dialog constructiv între autorităţile locale şi centrale, în scopul identificării unor măsuri concrete de soluționare a problemelor cu care se confruntă locuitorii din autonomie.

El a făcut acest lucru în cadrul întrevederii de la Comrat cu reprezentanții Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, ai consiliilor locale, ai serviciilor desconcentrate şi cu primarii din regiune, comunică NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al cabinetului de miniştri, Pavel Filip a subliniat că principalul obiectiv al programului guvernamental este asigurarea creșterii calității vieții cetățenilor, referindu-se la reformele promovate de Guvern în acest sens. În special, premierul a vorbit despre reforma administrației publice centrale, demarată prin optimizarea numărului de ministere și a agențiilor de stat, după care urmează a fi implementată reforma administrației publice locale și cea administrativ-teritorială.

„Obiectivul pe care îl urmărim este fortificarea instituțiilor publice, astfel încît cei mai buni, cei mai profesionişti să lucreze pentru stat. Această reformă este fundamentul pe care în continuare trebuie construită şi dezvoltată Republica Moldova”, a declarat premierul.

Referindu-se la colaborarea Executivului cu autoritățile din UTA Găgăuzia, prim-ministrul a remarcat dialogul dinamic dintre părți, accentuînd rezultatele obținute în realizarea obiectivelor trasate în cadrul ședinței speciale a Guvernului, desfășurate la Comrat pe 4 martie 2016.

La rîndul său, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulţumit pentru suportul oferit de Guvernul Moldovei în modernizarea regiunii, specificînd că în prezent au fost realizate aproximativ 60% dintre obiectivele incluse în Planul de acţiuni privind dezvoltarea social-economică a Găgăuziei pentru perioada 2016-2019.

În cadrul dialogului autoritățile locale au abordat şi o serie de probleme stringente cu care se confruntă locuitorii regiunii. Printre cele mai importante subiecte s-au regăsit dezvoltarea economică a Găgăuziei, a serviciilor sociale, precum şi atragerea investițiilor și promovarea proiectelor de infrastructură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?