X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Ucraina a mulţumit Moldovei pentru primirea la odihnă a copiilor orfani

5 sep. 2017,, 17:50   Societate
2400 4

Ucraina este recunoscătoare Moldovei pentru că a găzduit în taberele de odihnă 300 de copii orfani din zona de conflict din estul ţării, a declarat preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Evgheni Ciolii, la întrevederea de ieri, desfășurată la Chişinău, cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.


Surse din cadrul Legislativului au relatat că Evgheni Ciolii a mulţumit şi pentru sancţionarea persoanelor care au luptat pe teritoriul Ucrainei în conflictul armat de partea separatiştilor.

"Asemenea gesturi sînt mai relevante decît orice declaraţii, deoarece probează valorile şi principiile împărtăşite în fapte de autorităţile Republicii Moldova", a spus el.

Părţile au discutat despre provocările de securitate, inclusiv cea informaţională cu care se confruntă Moldova şi Ucraina. În particular, preşedintele Congresului a menţionat ca pe un risc major dezinformarea şi ştirile false care prejudiciază imaginea şi aduc atingere securităţii celor două ţări.

"Avem aceleaşi provocări şi avem angajamente similare pentru reforme. Putem mai bine informa despre starea de lucruri din ţările noastre şi despre angajamentul nostru puternic faţă de UE, lucrînd împreună. Vom avea o voce puternică, dacă ne vom sincroniza în continuare acţiunile", a spus Andrian Candu.

În cadrul vizitei la Chişinău, Evgheni Ciolii a avut o întrevedere cu copreşedintele EURONEST, Marian Lupu.

Congresul Mondial al Ucrainenilor este o organizaţie notorie constituită în 1967, care coordonează diaspora ucraineană în toată lumea şi reprezintă interesele a peste 20 de milioane de ucraineni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?