X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Qatarul închide o ambasadă

25 aug. 2017,, 21:34   Externe
2159 0

Qatarul a anunțat joi că închide ambasada Ciadului la Doha și a acordat trei zile personalului pentru a părăsi țara, o decizie luată ca răspuns la o măsură similară a autorităților de la N'Djamena pentru ambasada Qatarului, transmite AFP.

Ciadul și-a motivat închiderea ambasada qatariotă acuzînd Doha "de destabilizare pornind din Libia". N'Djamena a dat zece zile personalului acesteia pentru a părăsi Ciadul.

Un responsabil din cadrul ministerului de externe al Qatarului, Ahmed bin Saeed al-Rumaihi, a calificat aceste acuzații într-un comunicat ca "nefondate". El a precizat că "diplomații și personalul ambasadei (Ciadului în Qatar) au trei zile pentru a părăsi țara".

În iunie, Ciadul și-a rechemat ambasadorul în Qatar, asemenea altor țări africane ca Senegalul și Mauritania.

Cu cîteva zile înainte, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul, Yemenul și Egiptul și-au întrerupt relațiile diplomatice cu Doha, acuzînd micul emirat că "sprijină terorismul" și că s-a apropiat prea mult de Iran, marele rival regional al Riadului.


Qatarul a acuzat la acea dată Riadul că face presiuni asupra unor țări africane pentru ca acestea să își întrerupă la rîndul lor relațiile diplomatice Doha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?