X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Noul parc industrial privat din Străşeni va atrage investiţii în mărime de 27 mil. euro

26 iun. 2013,, 16:56   Economie
4200 2
Foto: md.all.biz
În Moldova va fi creat al doilea parc industrial privat la baza întreprinderii CAAN din Străşeni. O decizie în acest sens urmează să fie aprobată de Guvern.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la datele oferite de Ministerul Economiei, se preconizează că noul parc va atrage investiţii în mărime de 27 de mil. euro, peste 50% din această suma va fi direcţionată pentru reabilitarea imobilelor, care urmează a fi date în arendă rezidenţilor parcului.

Conform studiului de fezabilitate prezentat, în parcul industrial vor fi create peste 800 de locuri de muncă noi, vor spori defalcările la buget cu peste 40 mil. lei anual, de asemenea, va spori volumului contribuţiilor de asigurări medicale cu peste 1 mil. lei, precum şi volumul contribuţiilor de asigurări sociale cu peste 3 mil. lei anual.

Parcul industrial urmează a fi creat pe un teren cu o suprafaţă de pînă la 28 ha, proprietate a administraţiei publice locale a oraşului Străşeni. Însă, la prima etapă, acesta va funcţiona pe un teren cu suprafaţa de 11,6 ha, care a fost transmis în comodat societăţii "CAAN" S.A. pe un termen de 30 ani.

Planul investiţional aferent creării parcului industrial urmează a fi realizat în două etape. La prima etapă se va realiza construcţia unui complex frigorific şi a unei case de ambalare pe 50% din suprafaţa totală destinată acestor obiective, ceea ce va permite depozitarea a 15 000 tone de fructe. De asemenea, va fi realizată repararea a circa 60% din totalul imobilelor ce vor fi puse la dispoziţia rezidenţilor parcului. La cea dea doua etapă se planifică dublarea capacităţilor frigorifice, cu o eventuală mărire a spaţiilor casei de ambalare, precum şi se va efectua reparaţia imobilelor rămase.

Viitorii rezidenţi vor desfăşura un spectru larg de activităţi, de la producerea articolelor din metal, a utilajului frigorific şi a celui pentru vinificaţie şi ambalare pînă la împachetarea şi depozitarea produselor. Accentul în activitatea parcului este pus pe utilizarea noilor tehnologii, fapt ce va conduce la fabricarea produselor calitative, competitive pe piaţa naţională şi cea a Uniunii Europene.

Pe teritoriul Republicii Moldova activează trei parcuri industriale - "Tracom", Cimislia, Bioenergagro. La ora actuală au fost iniţiate proiecte pentru crearea noilor parcuri industriale în raioanele Cantemir, Edineţ, Căinari, Ocniţa, Ialoveni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?