X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Executori judecătorești prinși cu mîța-n sac

1 aug. 2017,, 09:40   Societate
3028 1

Trei executori judecătorești au fost sancționați disciplinar pentru încălcarea gravă a obligațiilor profesionale prevăzute de lege, informează NOI.md.

Abaterile comise au fost constatate de Colegiul disciplinar de pe lîngă Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, în baza reclamațiilor înaintate de persoane fizice și juridice. Petiționarii au invocat lezarea drepturilor sau intereselor lor legitime în procedura de executare.

Membrii Colegiului au examinat, în urma sesizărilor, 11 cauze și au constatat încălcări în patru dintre ele. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni sub formă de amenzi, în mărime de 600 u.c., echivalentul a 12.000 de lei fiecare. Unui executor judecătoresc i-a fost aplicată sancțiune de suspendare a activității pe termen de 6 luni, iar altul a primit avertisment, cu obligația de a se instrui 8 ore academice din cont propriu.

Executorii judecătorești au fost găsiți vinovați de tergiversarea procedurii de executare, nerespectarea termenului de îndeplinire a acțiunilor procedurale sau refuzul nemotivat de a efectua acte de executare.

Sancțiunile disciplinare se aplică în raport cu gravitatea faptei comise prin acțiunile sau inacțiunile executorului judecătoresc. Acestea sînt în formă de avertisment, mustrare cu obligația de a se instrui din cont propriu de la 8 până la 24 ore academice, amendă, suspendarea activității executorului judecătoresc pe un termen de la 1 la 6 luni sau retragerea licenței.


Colegiul disciplinar este constituit pe lîngă Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ). Acesta este format din 7 membri, din care 2 sînt desemnați de Ministerul Justiției, 3 de UNEJ, un reprezentant al mediului academic din domeniul dreptului şi un reprezentant al societății civile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?