Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un membru al Comitetului Internaţional Olimpic a fost sancționat

5 mai. 22:00   Sport
2332 0

Şeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah din Kuwait a primit o interdicţie de 15 ani din toate funcţiile din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) din cauza unor încălcări ale eticii.

Directorul general al CIO, Christophe De Kepper, i-a informat pe toţi membrii Comitetului despre decizia de a-l sancţiona pe şeicul Ahmad din cauza unui proces în Elveţia.

"Comitetul Executiv al CIO a decis să confirme gravitatea încălcărilor principiilor etice de către şeicul Ahmad Al-Sabah, inclusiv trădarea jurămîntului său de membru al CIO, precum şi gravitatea prejudiciului adus reputaţiei Comitetului, care a pus în pericol interesele sale", a precizat De Kepper, notează Noi.md cu referire la news.ro.

"Şeicul Ahmad Al-Sabah este sancționat prin suspendarea tuturor drepturilor, prerogativelor şi funcţiilor care decurg din calitatea sa de membru al CIO pentru o perioadă de cincisprezece ani, începînd cu data deciziei anterioare de sancţionare luate de către Comitetul Executiv al CIO la 27 iulie 2023", se mai arată în decizie.

Şeicul a fost interzis pentru trei ani anul trecut din cauza presupusei sale implicări în alegerile Consiliului Olimpic al Asiei (OCA), după ce CIO a aprobat recomandările emise de organismul său de etică.


2
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?