Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

A fost dispusă inițierea pe numele lui Poroșenko a unui dosar de trădare

27 iul. 2017,, 00:00   Externe
5454 1

Judecătoria Pecersk din Kiev a ordonat Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) să inițieze o procedură penală pe numele președintelui Petro Poroșenko pe faptul trădării de patrie.


Anunțul a fost făcut miercuri de către fostul procuror general adjunct al Ucrainei, fostul șef adjunct al Consiliului de securitate și apărare al Ucrainei, avocatul Renat Kuzmin.
„În ciuda presiunilor fără precedent din partea autorităților, instanța totuși a dispus SSU investigarea faptului de trădare comisă de președintele Petro Poroșenko”, a scris el pe Facebook, publicînd decizia în cauză.
Această decizie instanța a luat-o pe baza declarației avocatului. Kuzmin a explicat că e vorba despre faptul că președintele ucrainean, „în perioada 2013-2017, prin fabrica „Roshen” din Lipețk, deținută de el”, a finanțat armata rusă, cu care, potrivit propriilor sale cuvinte, luptă în Donbass în calitate de comandant suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei”.
Kuzmin a publicat, de asemenea, o copie a răspunsului SSU, în care se afirmă că acțiunile lui Poroșenko nu sînt încălcări, pentru că Ucraina nu a impus sancțiuni care ar interzice activitatea fabricii de cofetărie „Roshen“ din Lipețk pe teritoriul Federației Ruse.
În plus, ofițerii SSU l-au amenințat pe avocat că va fi tras la răspundere pentru calomnie. În acest sens, și Kuzmin, la rîndul său, a trimis o declarație cu privire la tragerea la răspundere disciplinară a angajaților SSU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?