X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

„Sheriff” a devansat clubul din Albania în Liga Campionilor (VIDEO)

20 iul. 2017,, 12:30   Sport
2959 0

Clubul de fotbal „Sheriff” a acces în manşa a treia de calificare a Ligii Campionilor (LC).

Aceasta s-a produs cînd echipa tiraspoleană după bilanţul a două întîlniri a dispus de adversarii albanezi din „Kukesi”. Meciul retur s-a finalizat cu scorul de 1:2 în defavoarea lui „Sheriff”, dar victoria în primul meci şi golul în deplasare le-au permis discipolilor lui Roberto Bordin să se califice în etapa următoare, comunică NOI.md.

Echipa „Kukesi” chiar de la începutul întîlnirii nu s-a distins prin ospitalitate. Presiunea asupra clubului „Sheriff” pe parcursul primelor 35 de minute a dus la faptul că spre finele primei reprize gazdele au reuşit să marcheze în poarta goalkeeper-ului echipei tiraspolene Zvonimir Mikulic. Fotbaliştii clubului albanez au jucat o combinaţie periculoasă la careul de pedeapsă al adversarilor, în fruntea căreia s-a pomenit atacantul echipei "Kukes" Izair Eminem. El nu s-a confruntat cu rezistenţa fundaşilor din „Sheriff” şi a deschis scorul cu 10 minute înainte de plecarea echipelor la vestiare.

Şansele clubului „Sheriff” de a se califica în etapa următoare a LC s-au diminuat considerabil după ce în ultimul minut al primei reprize stranierul croat din „Kukesi” Pero Pejic a pus punct pasei partenerului marcînd direct în poarta unicului reprezentant al Campionatului Moldovei în turneu. Antrenorul principal al echipei „Sheriff” i-a motivat eficient pe discipolii săi în pauză, încît aceasta a dat „roade” deja în minutul 56. Nativul din Burkina Faso Kirill Bayala a preluat reuşit cu capul balonul pasat de la distanţa de peste 20 de metri şi a redus decalajul.


Acest rezultat i-a permis clubului „Sheriff” să acceadă în manşa a treia de calificare a Ligii Campionilor, deşi în minutul 81 situaţia putea fi cu totul alta după penalti-ul în poarta echipei tiraspolene. Balonul trimis de Pero Pejic a fost luat în mîini de goalkeeper-ul clubului „Sheriff”, Zvonimir Mikulic. În plus, campionii en titre ai Moldovei au fost constrînşi să termine în minoritate după ce în minutul 77 de pe teren a fost eliminat Jeremy de Nooijer.

În acest mod, “Sheriff” a rămas unicul club din Campionatul Moldovei, care continua să participe la Liga Campionilor. În manşa a treia de calificare echipa din Tiraspol va pleca în deplasare în Azerbaidjan, unde va juca cu clubul local „Karabah”. Primul meci va avea loc pe 25 iulie, iar cel retur – pe 1 august. Anterior cluburile moldoveneşti „Dacia” şi „Milsami” au fost eliminate în prima rundă de calificare a Ligii Europei (al doilea ca prestigiu după LC turneu de fotbal din Europa – n.red.), iar „Zaria” are şanse mici de a se califica în etapa următoare după o înfrîngere serioasă în primul meci cu echipa „Apollo” cu scorul de 0:3.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?