Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Transnistria nu a fost și nu va fi un actor independent – ex-ministrul de Externe al Ucrainei

13 iun. 2013,, 11:12   Politică
2723 0
Foto: nr2.ru
Transnistria nu este, nu a fost și nu va fi un actor independent.

Acest lucru l-a declarat la Kiev, în cadrul ședinței clubului de discuții "Rolul Ucrainei în soluționarea conflictelor prelungite", fostul ministru de Externe al Ucrainei, Boris Tarasiuk, actualmente deputat în Rada Supremă din partea partidului Iuliei Timoșenko, transmite „Novii Reghion”.

"Inițiativa ucraineană din 2005 nu a avut un rezultat pozitiv, dar anume Ucraina a forțat guvernul transnistrean să înregistreze întreprinderile sale la Chișinău, ceea ce a ordonat activitatea economică a entității separatiste. Transnistria nu a fost, nu este și nu va fi un actor independent. Principalul lucru – lipsa de voință politică din partea Rusiei împiedică punerea în aplicare a soluționării conflictului", - a spus Tarasiuk.

"De istoria tuturor conflictelor, de cauzele apariției lor se face vinovată Federația Rusă. Conflictele din Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno-Karabah au propriile caracteristici, dar comun în aceste conflicte este prezența unei a treia părți, a unui jucător care este autorul și sursa tuturor acestor conflicte – Federația Rusă. Fără participarea activă a serviciilor secrete ruse nu ar fi apărut conflicte nici pe teritoriul Moldovei, nici Georgiei sau în Nagorno-Karabah. Și acest rol, din păcate, continuă ", - a adăugat el.

În acest context Tarasiuk a declarat că Ucraina are o experiență pozitivă în rezolvarea unor astfel de conflicte – Crimeea.

"Comparativ cu alte țări, unde aceste conflicte au devenit prelungite, problemele cu Crimeea au fost rezolvate la masa negocierilor. Acesta este rolul pozitiv al conducerii Ucrainei, care în contrast cu Moscova nu a permis un alt conflict pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice", - a declarat fostul șef al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?