X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Rusia poate expulza din țară patru milioane de ucraineni

11 iul. 2017,, 13:50   Externe
2670 0

Moscova va adopta măsuri de răspuns imediat după ce Ucraina va înăspri regulile de intrare a rușilor pe teritoriul său. Această declarație a făcut-o Franț Klințevici, șef adjunct al Comitetului Consiliului Federației pentru apărare și securitate.

„Înregistrarea electronică preliminară a cetățenilor ruși, care sosesc în Ucraina, sau așa-numitul control biometric, este în esență instituirea regimului de vize și „ambalajul” lui în acest caz nu este atît de principial. În acest mod noi vom obține pur și simplu regim de vize între Rusia și Ucraina”, a comunicat Klințevici.

El a menționat că măsurile de răspuns ale Rusiei vor afecta circa patru milioane de cetățeni ucraineni, care muncesc pe teritoriul FR.

„Nu exclud că pe unii îi vom ruga respectuos să se întoarcă acasă, abandonînd Rusia, explicîndu-le că revenirea înainte de timp în Ucraina ei o datorează administrației președintelui Ucrainei și personal lui Piotr Poroșenko”, a conchis el.

Anterior, președintele Ucrainei Piotr Poroșenko a comunicat că pentru „combaterea terorismului” Ucraina va institui la frontieră controlul biometric pentru toți cetățenii.


Pînă la aceasta, deputatul în Rada Supremă Anton Gherașcenko a propus alternativa regimului de vize cu Rusia. El consideră că trebuie introdusă înregistrarea rușilor sosiți pe „site-uri speciale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?