X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Chișinăuienii pot obține finanțări pentru proiecte de soluționare a problemelor din oraș

10 iul. 2017,, 15:50   Capitala
1817 0

Locuitorii municipiului Chișinău pot veni cu proiecte pentru soluționarea problemelor din oraș, pe care municipalitatea este gata să le finanțeze printr-un mecanism nou – bugetarea civilă. În anul bugetar 2017, proiectele mici vor avea valoarea de implementare cuprinsă între 10 mii și 30 de mii de lei, iar proiectele mari – între 30 de mii și 150 de mii de lei. Suma alocată în total, pentru ambele tipuri de proiecte, este de un milion de lei, transmite IPN.

În cadrul ședinței operative de la Primărie, Victor Lutenco, consilierul fracțiunii Blocul Electoral „Platforma Popular Europeană – Iurie Leancă” din CMC, a declarat că anul acesta proiectele trebuie să se refere la nouă domenii. Cetățenii sînt îndemnați să propună soluții la probleme care vizează calitatea proastă a drumurilor și trotuarelor; managementul defectuos al deșeurilor; aspectul inestetic al orașului, dar și construcțiile neautorizate. De asemenea, se vor oferi finanțări în cadrul proiectelor care se referă la transportul public problematic, starea proastă a trecerilor subterane, lipsa parcărilor, gestionarea defectuoasă a subiectului animalelor fără stăpîn, dar și activitatea gestionarilor fondului locativ. Pentru un proiect mic, inițiatorul trebuie să colecteze 50 de semnături de la cetățeni, iar pentru proiectele mari este nevoie de o sută de semnături.

Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul municipal Chișinău, proiectele pot fi depuse de la 15 februarie pînă la l5 martie a fiecărui an, însă în anul 2017 proiectele vor fi depuse în perioada 10 iulie - 1 august. Proiectele vor fi examinate de către o comisie, care include cîte un reprezentant al Direcției administrație publice locale și un reprezentant al Direcției relații publice. Consilierii municipali pot participa la ședința echipei de lucru și se expune pe marginea proiectelor. Proiectele vor fi implementate de subdiviziunile municipale. De asemenea, chișinăuienii pot veni cu contribuții în calitate de cofinanțare.

Doritori de a depune proiecte pot accesa pagina electronică a Primăriei, unde pot găsi regulamentul, formularele necesare, dar și un ghid de aplicare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?