Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputat austriac: Oamenii noştri de afaceri vor să investească în Moldova

4 iul. 2017,, 13:50   Economie
1801 1

Mai mulţi oameni de afaceri din Austria doresc să facă investiţii în Moldova, însă pentru aceasta ţara nu dispune de condiţiile necesare, mai ales în domeniul juridic.

Declarația a fost făcută marţi, în cadrul unui briefing, de către preşedintele grupului de prietenie Moldova-Austria, deputatul austriac Robert Lugar.

Potrivit lui, oamenii din Moldova au o pregătire înaltă, mai ales tinerii. Este regretabil însă că un milion de cetăţeni locuiesc peste hotarele RM. În context, el, împreună cu colegii, au discutat în Parlamentul Moldovei măsurile posibile ce pot fi luate pentru ca tinerii să fie ţinuţi în ţară.

„Austria este un partener de încredere pentru Moldova, dispus să ofere sprijin, dar avem nevoie de colaborare din partea agenţilor economici şi Parlamentului Moldovei", a spus el.

Politicianul consideră că dezvoltarea economică a ţării este unul dintre elementele principale, însă nu trebuie uitate conflictele ce necesită a fi soluţionate. Austria, ca şi Moldova, a ales neutralitatea şi are experienţă în soluţionarea conflictelor, de aceea, este deschisă pentru dialog în vederea soluţionării paşnice a conflictului din Moldova.

Reprezentantul grupului de prietenie din partea Moldovei, deputata Partidului Liberal Alina Zotea a spus că, graţie susţinerii Austriei, în Moldova au fost implementate 34 de proiecte în valoare de 29,5 mil. euro. În anul 2017 exportul RM în Austria a crescut cu 26,1% comparativ cu 2015.

Delegaţia austriacă se va afla în Moldova pînă joi, 6 iulie. În acest timp, aceasta va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, Valentina Buliga, şi cu vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă.

Deputaţii austrieci vor merge şi la Nisporeni, unde vor lua cunoştinţă de rezultatele a două proiecte implementate cu suportul Austriei – aprovizionarea cu apă Prut-Nisporeni şi şcoala profesională a fabricii vinicole din localitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?