X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Statistică de weekend: 47 de accidente doar în capitală (VIDEO)

3 iul. 2017,, 11:51   Capitala
1907 0

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, pe teritoriul capitalei s-au produs şi au fost documentate 47 de accidente rutiere, soldate cu 12 persoane traumatizate, iar în 7 cazuri conducători auto au părăsit locul accidentului, notează NOI.md.

În acest weekend au fost sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 900 pînă la 1500 de lei şi aplicate 75 de puncte de penalizare în privinţa a 15 şoferi.

În urma analizelor efectuate privind cauzele producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale s-a constatat următoarele:

  • schimbarea direcţiei de deplasare fără ca şoferul să se asigure
  • nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării, fapt ce conduce la tamponări din spate
  • necedarea trecerii în intersecţii sau ignorarea aplicării regulii “mînii drepte”
  • nerespectarea vitezei de deplasare

Pe parcursul anului curent au fost inițiate un şir de măsuri menite să asigure securitatea circulaţiei rutiere în capitală. Astfel, s-a verificat funcţionalitatea a 186 de semafoare, la 85 dintre care s-au depistat dereglări tehnice, fiind informate serviciile responsabile în domeniu; a fost supravegheată executarea lucrărilor de reparaţie pe 61 de sectoare de drum.

Au fost examinate 243 de demersuri şi reclamaţii din partea persoanelor fizice şi juridice. Problema de bază abordată a fost necesitatea modificării traficului rutier, ținînd cont de situaţia rutieră de pe străzile municipiului. În acest sens au fost expediate 72 de prescripţii către autorităţile publice locale pentru remedierea situaţiilor create, conform competenţei prevăzute de lege.


La iniţiativele şi propunerile Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră, serviciile responsabile a instalat şi reinstalat 710 indicatoare rutiere, a fost aplicat marcaj rutier orizontal pe o suprafaţă de 950 m2 și efectuate lucrări de reparaţie pe o suprafaţă 5921 m2.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?